Home / Barett sapka kalap / A gyermek sapka és kalap divat évszakai…

A gyermek sapka és kalap divat évszakai…

A téli hónapok sapka és kalap divatja

A gyermek sapka és kalap divat természetesen évszakonként változik. Lássuk először a telet, amikor feltétlenül szükség van a gyermekeknek sapkára, hogy meg ne fázzanak. A gyermek sapka és kalap divat korcsoportonként is változik. A legkisebbeknek érdemes olyan sapkát választanunk, ami védi a fülüket a hidegtől és megkötős, hogy nehogy levegyék véletlenül a gyerekek a fejükről a sapkát. De vigyázzunk egy nagyobbacska gyerekre már ne adjunk megkötős sapkát, az már túl bébis lenne neki. Télen ajánlatos kötött vagy polár anyagból készült sapkát vásárolnunk gyermekünk részére.

A gyermek sapka és kalap divat is, ugyanúgy, mint a felnőtt sapka és kalap divat minden évben változik. Vannak olyanok, akik követik a divatot és vannak olyanok, akik nem foglalkoznak vele. Ezt kisgyerekeknél még könnyű megtenni, de a nagyobb gyerekeknél a gyermek sapka és kalap divat már nem ilyen egyszerű, hiszen a gyerekeknek határozott elképzelésük van, hogy milyen sapkát vagy kalapot szeretnének hordani, természetesen olyan színben, amilyet ők választanak. Itt már maximálisan igazodni kell a gyermek ízléséhez. Sapkát és kalapot csak úgy vásároljunk, ha a gyereknek is tetszik.

A tavaszi hónapok sapka és kalap divatja

A gyermek sapka és kalap divat következő évszaka a tavasz. A kisebb gyermekek fejére még ilyenkor is nagyon fontos sapkát tennünk. Ez a korcsoport egészen iskolás korig kinyúlik. Védeni kell a gyerekek fejbőrét és haját, hiszen ha a hajhagymák ilyenkor kifáznak, könnyen kihullhat a gyerek haja is. Ilyenkor már természetesen elég egy vékonyabb sapka vagy kalap, viszont a nagyon kicsiknél még mindig elengedhetetlen a fülvédős és megkötős kivitel.

A nyári hónapok sapka és kalap divatja

A gyermek sapka divat nyáron másképp alakul. A nyári melegben már nem azért húzunk a fejünkre sapkát, vagy teszünk rájuk kalapot, hogy nehogy kifázzanak, hanem az erős napsütéstől és UV sugárzástól védjük a fejüket, nehogy hőgutát vagy napszúrást kapjanak. A nyári hónapokban a gyermeksapka és kalap kiválasztásánál figyelnünk kell arra, hogy légáteresztő anyagból készüljön a kiválasztott sapka vagy kalap, hogy ne fülledjen bele a kisgyerek feje. A legpraktikusabb a szalmából vagy vászonból készült sapka vagy kalap, de már UV szűrővel ellátott speciális vászon anyagból készült sapkát is vásárolhatunk. Ez nem csak a melegtől hanem az erős UV sugárzástól is védi a gyermek fejét. Kisgyerekeknek divatos a hullámos szélű napkalap vagy tarkót is védő cappys sapka. A nagyobb gyerekeknek már elegendő egy divatos baseball sapka vagy kalap.

Az őszi hónapok sapka és kalap divatja

A gyermek sapka és kalap divatról az őszi hónapokban sem szabad megfeledkeznünk. Ha szerencsénk van, akkor a tavaszi sapka jó a gyerek fejére, így talán megússzuk a sapka vagy kalapvásárlást. Itt is arra kell figyelnünk, mint a tavaszi hónapoknál, hogy a sapka és kalap megfelelő vastagságú legyen és védje a fülüket.