Home / Barett sapka kalap / 6 tipp a kalap tisztításhoz

6 tipp a kalap tisztításhoz

Íme 6 tipp kalapod tisztán tartásához:

Tipp 1
A fehér vagy világos színű filcből készült kalapot legjobb egy saját magad elkészített, különleges keverékkel tisztítanod, ami a következők egyvelegéből áll:
– 10 dkg cinkoxid
– 10 dkg talkum
– 1 dl benzin
Ezzel a tisztítószerrel kell tisztára dörzsölni a kalapod. Száradás után mindig verd ki belőle a poros tisztítószert!

Tipp 2
Ha a kalapod nagyon piszkos, poros, szalmiákszesz és víz azonos arányú keverékével enyhén nedvesítsd be, majd puha kefével, óvatosan keféld ki. Ezután száraz flanelruha közé helyezve szárítsd meg. De vigyázz! A vizes mosással mindig legyél elővigyázatos, mert a kalap könnyen deformálódik.

Tipp 3
A kalapot minden használat után keféld át puha kefével. A tisztítást felülről lefelé, a fejtetőtől a karima felé haladva végezd. Ha a kalap nem foltos és zsíros, nincs szükség vizes vagy vegyszeres kezelésre, elegendő ez a portalanítás.

Tipp 4
Nem lesz zsíros a kalapod belseje, ha a bőrcsík alá szalvétát vagy itatóspapírt teszel. Persze ezt időnként cserélned kell, hisz könnyen koszolódik, zsírosodik.

Tipp 5
Ha a kalapod erősen átázott, tömd ki újságpapírral és tedd száradni meleg helyre, de vigyázz, sose tedd közvetlenül a radiátor mellé, mert könnyen deformálódik.

Tipp 6
A kalapod csak puha kefével tisztítsd.