Home / Barett sapka kalap / Mekkora a kalapom? Hogyan tudom meg hányas a fejméretem?

Mekkora a kalapom? Hogyan tudom meg hányas a fejméretem?

Ilyen egyszerűen tudod megmérni, hogy milyen méretű sapkára, kalapra van szükséged, hogy mekkora a fejméreted:

Hozzávalók:
– 1 db ruhacenti
– 1 db fej

Leírás:

Vegyél elő egy ruhacentit.
A ruhacentit tedd körbe a fejeden úgy, hogy hátul is fejközépen és a homlokodon is középen legyen a centiméter, úgy mint ahogy a kalapot viselnéd. Vigyázz, hogy a ruhacenti a füled fölött legyen! Pont ott mérd le, ahová a kalapot is tennéd.
Már kész is vagy. Ahány centit mértél, pont akkora méretű sapkára, kalapra van szükséged.

Elkészülési idő: 1 perc.

Ráadás tanácsok:

  • A felnőtt kötött sapkák általában nincsenek méretezve. Könnyen tágulnak, és felveszik a fej méretét.
  • A szalmakalapokat sokszor csak kettesével számozzák, de így is megtalálod a fejedre illőt. Némelyik szalma kalapot párosával de a legtöbbet páratlanul méretezik. Például, ha 56-ot ,mértél és 55 -57 kapható, akkor válaszd az 57est.
  • A női kalapokat általában nem méretezik, mivel a nők feje sok esetben hasonló méretű. De nálunk akkor is megtalálod kalapodat, sapkádat ha az átlagtól kisebb vagy nagyobb a fejméreted. Mindig van szűkebbre vagy bővebbre szabott kalap. A női sapkák pedig méretezve vannak, úgy mint a férfi sapkát. Az alkalmi kalapokat belső gumival teszik állíthatóvá.
  • Ha bő a kalap, amit választottál, tegyél egy összehajtogatott papírcsíkot vagy kis darab  szivacsot a belső pánt alá, így szűkítheted a méretet.
  • Kalapméretet belső bevarrt gumival is lehet szűkíteni, melyhez nem kell kalaposhoz menni, egy ügyes kezű varrónő pikk pakk elkészíti.
  • Ha mégis bizonytalnavagy, üzletünkbe tanácsadóink segítenek Neked, vagy ha webshopban rendelnél, hívj előtte minket, telefonon is segítünk szívesen!