Home / Történetünk

Történetünk

Sokan kérdezitek debreceni ismerőseim mi az a Barett, hát nem Kotrás? Budapesten pedig pont fordítva hangzik a kérdés, hello Barett, na de mi vagy ki az a Kotrás? Debreceni családi vállalkozásként Kotrás®️ sapkaként lettünk ismertek, Debrecenben, ez a nevünk, ez a név azóta is van és él, a saját készítésű magyar termékeink ezt a márkanevet viselik mai napig, mostmár Apukám, Kotrás Zoltán után. Hogy mióta is? Hű! 1895!!! Az üknagyapámmal kezdődött, ő is sapkás volt, és Kotrás, aztán a mesterség és a név is apáról fiúra szállt, egészen odáig, hogy Tesóm és èn👯‍♀️ képesek voltunk lánynak születni. A mesterség pedig, mint sapkakészítő megszűnt, így maradt nekünk a továbbtanulás és a név. Majd a szívünk❤️ mégiscsak visszahúzott minket a cégbe. A sapkás mester 👨🏻‍🎓címet utolsóként Apukám szerezte meg, a fortélyokat, mai napig ő mutatja.

És akkor mi is a Barett👨🏻‍🎨… Miutàn már nem csak saját készítésű sapkákat forgalmaztunk, megnyitottuk Debrecenben a 2. üzletet is a kis sapka üzletünk után. Behoztunk több külföldi nagy sapka márkát is elsőként az országba, valamint női és férfi felsőruházattal is elkezdtünk foglalkozni. Termékeink között vannak azóta is a Fraas sálak, Olymp ingek, nyakkendők, osztrák és német női felsőruházat is. Fő profilunk továbbra is a sapka és a kalap maradt. Ekkor alakultunk kftvé, hàt ez lett a Barett👩🏼‍🎨, igen, egy sapka típusról, ezt hoztam magammal Pestre is.  Itt már ez áll a cégtáblán, de a nevünket visszük tovább, amíg csak tudjuk, a mi szívünkben ha sapka, akkor Kotrás. 🧢®️ 

Női és férfi sapkákat készítünk, Budapesten és Debrecenben van üzletünk. Barett és Barett Budapest.
A sapkákat kis szériában gyártjuk, magas minőségű gyapjúból, pamutból vagy akár bőrből. A tradicionális sapkákon túl, mint például kancellár sapka, barett sapka, hajós sapka, magisztrális vagy katonai sapka, modern divat sapkákat is készítünk. A legújabb trendeket figyelembe véve, ezeket a fazonokat is aprólékosan kidolgozva nagy örömmel tervezzük Nektek.

Saját készítésű sapkáink mellett gondosan válogatjuk össze minden évben a téli és a nyári kollekciót is a külföldi márkák kínálatából. Célunk, hogy összeillő szetteket tudjunk Nektek kínálni. Ezt figyelembe véve rendeljük a kollekciót. Mindegyik külföldi gyártó, a szakmában elismert, magas minőségű termékeket kínáló cég. Fontosnak tartjuk a szép formák, divatos fazonok mellett az anyag összetételt és a fenntartható gazdaságot.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2021-től a Göttmann cég újrahasznosított anyagból készíti a sapkák béléseit.

Látogassatok el hozzánk, vagy rendeljétek házhoz termékeinket. A GLS-el néhány napon belül az otthonodba szállítjuk a kiszemelt fejfedőt, sálat, ruházatot vagy kiegészítőt.

Kotrás Detty

tulajdonos

#barettsapkakalap #kotrassapka #kotrás #sapka #madeinhungary #sapkabolt #családom #csaladivallalkozas #debrecen