Mayser Panama kalap bézs szalaggal

62990 Ft

Mayser 100% Original Panama kalap, mogyoró színű szalaggal díszítve

anyaga: 100% toqulia pálma

Származás: Kalap alap Ecuador, kalap befejezés: Németország

Leírás

Mayser Panama kalap bézs színű szalaggal díszítve, natúr színben

Hogyan és hol is készül a panama kalap?

Panamában főleg a nők fonták és fonják napjainkban is a panama kalapot. Férfiak is foglalkoznak kalapfonással, de ebben mégis ügyesebbek a nők. Már gyermekkorukban megtanulják a nők a kalapfonást és idővel nagy ügyességre tesznek szert ebben a mesterségben, mert jó keresethez juttatja őket.

Vannak olyan nagy vállalkozók is, akik kalapfonó-gyárban száz meg száz mestert alkalmaznak és ezerszámra szállítják a kalapokat a világ minden részébe.

A pálmalevelekből készített panamakalap egyébként nem Panamából, hanem Ecuadorból származik. A legenda szerint a Panama-csatorna építésénél kapta a nevét, mikor az ecuadori kereskedők a Csatornánál dolgozó munkásoknak adták el őket, akik ezzel védték a fejüket és nyakukat a tűző Napsütéstől.

A panama-kalapot az úgynevezett Carludovica-növényből készítik. Ez az amerikai növény nedves, árnyékos helyeken nő, alacsony, szártalan, pálmaszerű bokorlevele 1.25 méternyinél szélesebb, és 3-4 méternyi hosszú a szára. A növény szárát széthasogatják és azután ennek a vékony szalag formájú részeiből fonják meg a kalapot. Előbb a tetejét készítik el, majd szép lassan, óvatosan a többi részét, mert folyton vigyázni kell arra, hogy a szálak finoman simuljanak egymáshoz. A szálak vékonyságától és a fonás finomságától függ a munka értéke. A klasszikus fejfedő minősége többek közt az anyag színétől és a fejet borító rész formájától függ.

Újra hódít a panama kalap…

Az egyre melegedő időjárásnak köszönhetően az üzletekben mind nagyobb kereslet mutatkozik a legendás panamakalap iránt.

A különböző fejfedők és kalapok amúgy is divatba jöttek manapság a férfiak körében. Brad Pitt, Craig David, Madonna és sok más popsztár újra divatba hozták a gyapjúsapkát és a kalapokat is. A golf pályán, vízpartokon, de már a városokban is egyre több fejfedő látható az embereken.

Egykoron olyanok viselték a panama kalapot, mint Sir Winston Churchill, Al Capone vagy Ernest Hemingway.

A férfiak körében vászonnadrággal, vagy fehér öltönnyel hódít igazán a világ minden tájékán a panama kalap, hiszen a régmúltat idézi, s valahol valljuk be őszintén kicsit „gengszter-külsőt” kölcsönöz a pasiknak, erősítve ezzel a férfias erőt és kisugárzást.

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig elsőként értesülj érkező újdonságainkról és kihagyhatatlan akcióinkról…

Adatvédelmi tájékoztató

További információk

Méret

54, 56, 57, 58, 59, 61, 62