Home / Barett sapka kalap / Milyen férfi sapka, kalap stílusok vannak?

Milyen férfi sapka, kalap stílusok vannak?

Traveller fazon: 

A traveller stílusú férfikalap egy sportosabb, lazább viselet, nem igényel elegáns kabátot, akár egy rövid dzsekihez, bőrdzsekihez is fel lehet venni. Azoknak ajánljuk, akik idegenkednek még a klasszikus elegánsabb vonalú kalaptól, de mégsem szeretnének már sapkát hordani. Őszre, télre a gyapjú vagy nyúlszőr traveller kalapot tanácsoljuk, nyárra a szalma változatát, sportosan elegáns bőr pánttal.

Klasszikus fazon:

A klasszikus fazonú férfikalap elől le, hátul felhajtott, nagyobb karimájú városi kalap. Hosszú szövetkabáthoz, elegáns stílushoz passzoló fazon. Fiatalok körében egyre kedveltebb kalap típus, manapság újra divatját éli.
Ennek a fazonnak van egy egész nagyszélű változata, ami egy még elegánsabb stílust képvisel, viselője egy igazi „Kalapos Úr”. Fekete színben a legkedveltebb, de már barnában és szürkében is a kedvencek közé tartozik. Télre nyúlszőrből és gyapjúból készül, nyárra pedig szalmából.

Pörge kalap:

Hagyományos, régi típusú, kisszélű férfikalap, az egyszerűbb vonalakat kedvelők kalapja. Nem kelt feltűnést, szolid stílus. Eredetileg az idősebb Urak kedvenc fazonja, de mellettük mára már a fiatalok körében is nagy népszerűségnek örvend. Mint minden régen divatban lévő fazon, ő is reneszánszát éli. Télre készülhet nyúlszőrből, szövetből, vagy gyapjúból, nyárra vászonból és szalmából.

Puha kalap:

A pörge kalapnak egy puha változata, sportos viselet, moshatósága és csomagolhatósága miatt közkedvelt kalap. Télre gyapjúszövetből, őszre kordbársonyból, nyárra vászonból készül.
Cilinder kalap: Mára ez a fajta kalap veszített fontosságából, de még mindig jelen van a férfiak körében, ha alkalmi viseletről van szó. Ha egy szép frakkhoz vagy szmokinghoz viselik, még elegánsabb hatást érhetnek el. Ha már cilinder, akkor lehet fehér kesztyű, fehér selyemsál és sétapálca is, ha tökéletes összhangot szeretnének az öltözékükben elérni. Bálok, farsangok, színházak nélkülözhetetlen kelléke ez a tekintélyt követelő kalap. Fekete színben a legkedveltebb.

Kemény kalap:

A Bowler testvérek szabadalmaztatták a kalap fazonját és ezt a stílust. Az igazi Angol keménykalap 1849-ben látott napvilágot, mely csaknem 100 évig volt a kalapdivat élén a cilinder után. Sokan C. Chaplin nevéhez kötik a kemény kalapot, habár ő 1889-ben született a keménykalap feltalálása után 40 évvel.Chaplin Csavargóján kívűl más jelentősebb alkotásokban is láthattuk a kemény kalapot: Tintin kalandjai, Keménykalap és krumpliorr, Monthy Phyton, Batman, stb. Manapság inkább farsangok és színházak kelléke e nagyon szép kalap, de ismét kezd feltűnni utcai viseletként is.

Cowboy kalap:

Jockie Ewingra mindenki emlékszik, és ha őrá igen, akkor biztosan a kalapjára is. Ő hozta vissza a divatba ezt a különleges kalapot, férfiak tömege rajong még most is ezért a gyönyörű, igazán férfias típusért. Nyugodtan hordhatják utcára, feltűnést kelt, hisz ezt a kalapot meg fogják csodálni. A kalap nyúlszőrből készül. Kedvelt fekete-, és mogyorószínben. Különböző jelvények és pántok díszíthetik. Ennek a típusnak is van nyári változata vászonból és szalmából.