Elfogyott
Elfogyott
Akció!

Eredeti női Panama kalap traveller fazonú

0 out of 5

38.000 Ft 19.000 Ft Nettó 14.961 Ft

Elfogyott

Sapka, kalap méretsegédlet

100% eredeti original, masnival díszített, női panama kalap, traveller fazonú

Hogyan és hol is készül a panama kalap?

Equadorban főleg a nők és a gyerekek fonták és fonják napjainkban is a panama kalapot. Férfiak is foglalkoznak kalapfonással, de ebben mégis ügyesebbek a nők. Már gyermekkorukban megtanulják a nők a kalapfonást és idővel nagy ügyességre tesznek szert ebben a mesterségben, mert jó keresethez juttatja őket.

Vannak olyan nagyvállalkozók is, akik kalapfonó-gyárban száz meg száz munkásnőt alkalmaznak és ezerszámra szállítják a kalapokat a világ minden részébe.

A pálmalevelekből készített panamakalap egyébként nem Panamából, hanem Ecuadorból származik.  A legenda szerint a Panama-csatorna építésénél kapta a nevét, mikor az ecuadori kereskedők a Csatornánál dolgozó munkásoknak adták el őket, akik ezzel védték a fejüket és nyakukat a tűző Napsütéstől.

A panama-kalapot az úgynevezett Carludovica-növényből készítik. Ez az amerikai növény nedves, árnyékos helyeken nő, alacsony, száratlan, pálmaszerű bokorlevele 1.25 méternyinél szélesebb, és 3-4 méternyi hosszú a szára. Ebből a növényből készül a panama-kalap. A növény szárát széthasogatják és azután ennek a vékony szalag formájú részeiből fonják meg a kalapot. Előbb a tetejét készítik el, majd szép lassan, óvatosan a többi részét, mert folyton vigyázni kell arra, hogy a szálak finoman simuljanak egymáshoz. A szálak vékonyságától és a fonás finomságától függ a munka értéke. A klasszikus fejfedő minősége többek közt az anyag színétől és a fejet borító rész formájától függ.

Hölgyeknek is Panama kalap? Igen! Határozott igen!

Madonna, Cameron Diaz, Mila Kunis, Jennifer Ansiton után szabadon bárki viselheti az Original Panama kalapot. Legyen az a tényleg klasszik fekete szalagos Panama kalap, ami unisex, vagy kapható már virággal, masnival díszített igazi női fazonú Panama kalap is. Ez is itt épp egy ilyen kalap.